Nieuwsbrief NK Metselen: aankondinging 63e NK in Breda

Dit is een nieuwsbrief van KNB. Wanneer u deze niet goed kunt bekijken, klik dan hier voor een online versie.
Februari 2015
In 2015 organiseert de vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek voor de 63e keer op rij (!) het Nederlands Kampioenschap Metselen (‘sinds 1953’) en voor de 13e keer op rij het Nederlands Kampioenschap Voegen.
Troffel
63e NK Metselen en Voegen 2015 in Breda
Dit jaar is de finaleweek van het Nationaal Kampioenschap Metselen Voegen van 8 tot en met 15 april in Breda. De vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) organiseert de finale samen met de BouwSchool Breda bij de nieuwe locatie van dit opleidingsbedrijf. De twaalf finalisten, leerlingen vmbo metselen, maken ieder een zitelement. Daarna maken zes voegers in opleiding de werkstukken af. De prijsuitreiking is op woensdagmiddag 15 april 2015 vanaf 13.30 uur.
Andere belangrijke evenementen om te noteren
In de finaleweek zijn er ook andere belangrijke evenementen:
  • Donderdag 9 april is de officiële opening van BouwSchool Breda; 
  • Dinsdag 14 april organiseert AVM/VNV een symposium over private kwaliteitsborging.
Acht voorronden in maart
Tijdens acht regionale voorronden wordt bepaald welke metseldeelnemers doorgaan naar de finale. De voorronden zijn op:
  • 4 en 5 maart, ReVaBo, Oosterbeek
  • 5 en 6 maart, Bouwmensen FNZ, Leeuwarden
  • 11 en 12 maart, SSPB Praktijkcentrum Bouw, Sappemeer
  • 12 en 13 maart, Bouwmensen Zuidwest, Bergen op Zoom
  • 16 en 17 maart, Bouwmensen regio Eindhoven, Veldhoven
  • 17 en 18 maart, Opleidingscentrum De Grift, Nieuwleusen
  • 19 en 20 maart, ESPEQ Opleidingsbedrijven, Heerhugowaard
  • 26 en 27 maart, Bouwopleiding ’s-Hertogenbosch, Rosmalen
Voor meer informatie over adressen locaties en ontwerp werkstuk voorronden klik hier.

Alle locaties van de voorronden zijn onder voorbehoud van voldoende deelnemers.
Al aangemeld voor de voorronden?
Er zijn al heel wat deelnemers aangemeld voor de voorronden, maar er is nog plaats. Heeft u nog niemand aangemeld? Geef uw leerling(en) van vmbo 3 of 4 of de Praktijkschool dan vandaag nog op. Zo’n mooie ervaring mag u hen niet onthouden. Wie weet wordt uw leerling als ‘metselkanjer’ in het zonnetje gezet. Aanmelden kan nog tot half februari. Voor direct aanmelden klik hier.
Studiedag voor metseldocenten en -instructeurs
GENIETEN. Dat woord keerde geregeld terug tijdens de jaarlijks door KNB georganiseerde Studiedag voor metseldocenten en -instructeurs. Bijna honderd mensen kwamen op uitnodiging van KNB dit jaar naar Kingspan Insulation B.V. in Tiel. Na afloop keken zij terug op een interessante en gezellige dag. Lees het verslag >>
KNB op Gevel 2015
Tijdens GEVEL 2015 (9 t/m 13 februari 2015, Jaarbeurs in Utrecht) zal KNB op de Conceptenboulevard bezoekers inspireren, interesseren en informeren over de mogelijkheden van bouwkeramiek. Getoond wordt hoe met bouwkeramische concepten kan worden voorzien in de hedendaagse behoefte aan gevels met (zeer) hoge isolatiewaarden. Verder komen de mogelijkheden aan bod om met baksteen en de gebakken dakpan de biodiversiteit in de bebouwde omgeving te verbeteren. U vindt de presentatie op de centrale Conceptenboulevard van GEVEL 2015 (stand 3 CB 21 en 22). Voor meer informatie kijk op de KNB website.
Goed perspectief voor de bouw
Het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) verwacht dat de werkgelegenheid in de bouw weer aantrekt. In 2019 kan het aantal bouwbanen zelfs weer iets boven het niveau van 2008 komen. Vooral de vraag naar metselaars, stratenmakers en timmerlieden gaan dat merken. Beroepsgroepen die de afgelopen jaren hard zijn getroffen. Waarschijnlijk profiteren eerst flexibele krachten en zelfstandigen van dit herstel. Daarna de mensen in loondienst. Een nieuw perspectief met nieuw elan.
Het 63e NK Metselen en Voegen mede mogelijk gemaakt door
Saint Gobain Weber Beamix BV * Verhoeven Tools * MegaMix * Platform vmbo Bouwen, Wonen, Interieur * Matador * Daas Baksteen * Algemene Bond Natuursteenbedrijven * BouwSchool Breda

Ondersteuning: Aannemers Vereniging Metselwerken * Vereniging Nederlandse Voegbedrijven * Bouwend Nederland * Fundeon * IKOB-BKB

Staat uw naam hier niet bij en wilt u het NK Metselen en Voegen ook sponsoren of ondersteunen, neem dan contact op met KNB.