Nieuwe Matador (arbo) stenenkruiwagen “Unipro” – met 10% korting voor leden

Matador heeft een nieuwe stenenkruiwagen ontwikkeld, t.w. de “Unipro”. De kruiwagen is met een of twee wielen te leveren en heeft het HVP ARBO- en ergonomie KEUR ontvangen.

De Matador stenenkruiwagen heeft de volgende ergonomische kenmerken:

  • De positie van de last is zo verdeeld dat er voldoende stabiliteit wordt verschaft maar ook slechts 24 kilo getild wordt bij het laden van 126 kg (56 stenen van gemiddeld 2,25 kg per stuk). Dit levert een winst op van 43% ten opzichte van de traditionele stenenkruiwagen (42 kg gewicht op de handvatten bij gelijke belading).
  • Bij het kruien van deze last over een horizontale, relatief vlakke ondergrond is het gewicht in de handen 14,7 kg (zie bijlage 1). Dit is een vermindering van 60% ten opzichte van de traditionele stenenkruiwagen (belasting van ongeveer 36,5 kg op de handvatten bij gelijke belading).
  • De hoger geplaatste handvatten zorgen ervoor dat minder diep gebukt hoeft te worden bij het optillen van de last. De kracht op de lage rug is hierbij 2455 N. Bij het kruien van de stenen over horizontale ondergrond is de belasting op de lage rug 521 N 2 (een belasting van minder dan 3400 N op de lage rug, bij een eenmalige tilhandeling, levert een ‘groene’ score op, waarbij het risico op fysieke overbelasting minimaal is).

Lees meer...

Vorstverlet is definitief verleden tijd met de Big-Blanket

Big BlanketDe Big-Blanket geeft u als metselbedrijf/metselaar de mogelijkheid om tijdens de vorstperiode gewoon door te kunnen gaan en vrijwel geen stagnatie meer te hebben. Met deze hoogwaardige thermodekens verwarmd op koolstofvezel (Carbon) zijn de te verwerken producten direct gebruiksklaar. Bij gemiddelde temperaturen van -12°C kan men eenvoudig binnen 24 uur een volledig bevroren Big-Bag metselzand ontdooien, dus geen 3 dagen wachten totdat het ontdooit is , maar direct gebruiksklaar. De Big Blanket is van hoogwaardige materiaal gemaakt en dus een eenmalige aanschaf. Dit product is niet alleen voor de metselbranche, met dit concept zijn er talloze oplossingen te bedenken en reeds uitgevoerd. (Diversen modellen voorzien van carbon technology)

 

Meer informatie: www.big-blanket.com